× Om je beter te helpen, gebruiken we cookies.

In vier stappen is je woning klaar

Lekker wonen, dat wil iedereen toch! Veel droomhuizen gingen je al voor. Daarom weten we precies welke stappen nodig zijn om samen te vernieuwbouwen.

 1. Dromen
 2. Denken
 3. Durven
 4. Doen
Plan een afspraak
Brochure aanvragen
Welke woning wil je verbouwen?
Vul een postcode in om te zoeken
Vul een nummer in om te zoeken

1. Dromen

Heb je een huis op het oog, maar twijfel je nog? Of wil je weten wat vernieuwbouwen ongeveer kost voor je eigen woning? Met de Quickscan weet je zo waar je aan toe bent.

Quickscan: een eerste indruk van je verbouwing € 150

 • Onze specialist bekijkt het huis. Daarna krijg je uitleg hoe Revaplan werkt. Van je eigen ontwerp tot de dag dat je de sleutel in het slot van je nieuwe woning steekt.
 • Je krijgt een heldere e-mail met een beschrijving van de werkzaamheden en hoeveel we denken dat de verbouwing gaat kosten. Een vrij goede schatting dankzij onze jarenlange ervaring met andere huizen in de buurt.
 • Je krijgt een voorbeeld van een vergelijkbare woning die we verbouwd hebben. Bijvoorbeeld een 3D-tekening of een projectbrochure.
Quickscan aanvragen

2. Denken

Een vernieuwbouwplan laat je dromen in 3D zien. We vertalen jouw dromen in concrete plannen én kosten. Kies je voor ons plan, dan betaal je dat bedrag. En geen cent meer.

Een verbouwscan met schetsen én kosten € 995

In 2 tot 3 weken een concreet plan

Ga je het geld lenen voor de verbouwing? Dan mag je de verbouwscan aftrekken van de belasting. Koop je een huis dat al een vernieuwbouwplan heeft? Dan is de verbouwscan gratis. Bekijk huizen met een vernieuwbouwplan

 • Dromen en wensen vertalen in ruwe schetsen
 • Bouwvoorschriften en vergunningen checken van de gemeente
 • 3D-tekeningen kiezen voor je woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer
 • Betrouwbaar kostenplan. Dit kost je verbouwing. Niet meer en niet minder.
 • Presenteren van het plan in je eigen online brochure
Verbouwscan aanvragen

3. Durven

Overtuigd? Dan is het tijd om de verbouwing voor te bereiden. Je weet de bouwkosten en de eventuele koopovereenkomst is getekend. We werken de bouwtechnische details uit en natuurlijk vragen we ook de nodige vergunningen, subsidies en leningen voor je aan. Jij zoekt ondertussen de keuken, badkamer, tegels en nog meer uit. De kosten? Die vind je in de online brochure en kun je ook betalen vanuit een bouwdepot. Geen gedoe, op naar de verbouwing!

Bouwplan

In 4 tot 8 weken heb je een bouwplan. Vergunning nodig? Dan duurt deze stap langer.

 • 24/7 chat met je eigen woonadviseur via Mijn Revaplan
 • Ontwerp presenteren aan de gemeente en als dat nodig is de welstandscommissie
 • Gedetailleerde technische tekeningen en constructieberekeningen uitwerken
 • Vergunningen, duurzame subsidies en leningen aanvragen
 • Boodschappenlijst maken voor badkamer, wc, keuken, deuren, vloeren en muren
 • Aannemersovereenkomst maken en goedkeuren

4. Doen

Alle voorbereidingen zijn klaar, de verbouwing kan beginnen. Een grote verbouwing vraagt veel aandacht, tijd die je misschien niet hebt. Daarom doen onze adviseurs dat voor je.

Bouwen

In 2 tot 4 maanden is je droomhuis klaar

 • Start verbouwing
 • 24/7 verbouwing bekijken in Mijn Revaplan
 • Belangrijke momenten? Dan neem je een kijkje met de ontwerper.
 • Coördineren klachten en wijzigingen
 • Klaar! Vereniging Eigen Huis controleert het werk van de aannemer. Een verstandige keuze.

Extra mogelijkheden

3D-tekeningen voor binnen € 645

Klaar in 2 weken

 • Samen met je eigen ontwerpteam bedenk je hoe het huis eruit gaat zien. Industrieel, Scandinavisch of toch kleurrijk?
 • Kies zelf kleuren en materialen
 • Keuze gemaakt? Dan krijg je 4 3D-tekeningen. Dat brengt je huis pas echt tot leven.

3D-tekeningen voor binnen én buiten € 1145

Klaar in 2 weken

 • Samen met je eigen ontwerpteam bedenk je hoe het huis eruit gaat zien.
 • Kies zelf kleuren en materialen
 • Schetsen van creatieve gevelaanzichten. Hoe gaat de voorkant van je huis eruitzien?
 • Keuze gemaakt? Dan krijg je 4 levensechte 3D-tekeningen voor binnen en buiten.

Taxatie

Natuurlijk wil je graag weten wat de marktwaarde is van je huis. Voor én na de verbouwing. Vraag een taxatierapport aan bij een van onze taxateurs, erkend door de Nationale Hypotheek Garantie. Je krijgt dan ook een heldere afwerkstaat; het overzicht hoe je vloeren, wanden en plafonds worden.

Mijn Revaplan

Altijd online inzicht in je verbouwing

Een verbouwing onoverzichtelijk? Nee hoor! In Mijn Revaplan zie je altijd precies hoe het verbouwen gaat. Samen met je bouwadviseur kies je een bouwteam. Als je verbouwing start, krijgt dit team toegang tot jouw Revaplan. Heb jij of je bouwteam vragen? Antwoord krijg je makkelijk via de chat in Mijn Revaplan. Tussendoor regelt je bouwadviseur ook een paar vergaderingen met het bouwteam. Zo krijg je antwoord op al je vragen en zie je hoe je huis steen voor steen wordt vernieuwbouwd.

Inloggen Mijn Revaplan
Mijn Revaplan Planning Mijn Revaplan Planning

Voorbeelden van droomhuizen dankzij Revaplan

Krijg je er al een beetje zin in? Laat je inspireren door deze voorbeelden van vernieuwbouw. Bekijk verbouwingen met Revaplan

Veelgestelde vragen

 1. Heb je een vraag? Stuur ons een bericht. Van maandag tot en met vrijdag kun je ons ook bellen, van 8.30 tot 17.00 uur op nummer +31 (0)77 750 1601.
 2. Heb je ons een bericht gestuurd? Dan bellen of mailen we met de antwoorden op je vragen. Daarna komt je woonadviseur gewoon bij je thuis of gaan we samen naar een van onze Revaplan inspiratieplaatsen.
 3. Onze woonadviseurs werken met een gestructureerd Revaplan. We maken concrete plannen: eerst dromen, dan denken, durven en doen. In deze plannen staan al jouw functionele en emotionele voorkeuren. Samen maken we een moodboard. Daarin laat u zien met beelden hoe u wilt wonen.
 4. We helpen mensen met de verkoop van hun huis. Dit doen we natuurlijk niet voor niks. Koop jij een huis omdat het vernieuwbouwplan er zo mooi uitziet? Maar wil je het plan aanpassen? Je krijgt van ons de verbouwscan gratis. Daarin bespreken we jouw dromen en wensen. Uit de praktijk blijkt dat mensen onze ontwerpen zo goed vinden dat we vaak ook samen gaan bouwen.
 5. Op onze website zie je veel voorbeelden van verbouwingen. Wil je gaan verbouwen en inspiratie opdoen? Bel ons en we gaan samen een kijkje nemen.
 6. Ja, natuurlijk bouwt Revaplan onder bouwgarantie. Veel van onze bouwpartners zijn aangesloten bij BouwGarant of Woningborg. Zo krijg je bij een faillissement de garantie dat je huis toch voor de afgesproken prijs wordt verbouwd. En heb je garantie tegen verborgen en constructieve gebreken na het opleveren van je huis.
 7. Ja, verbouwen met Revaplan is zeker goedkoper. We willen je huis goed verbouwen voor een goede prijs. Daarom maken we steeds afspraken met fabrikanten. Omdat we zo goed samenwerken met deze fabrikanten, kennen we ook de laatste technische snufjes en trends. Altijd handig. We maken elk jaar veel mensen blij met onze verbouwingen, daardoor kunnen we ook groot inkopen. Dat bespaart flink. Door ons gaat dit voordeel direct naar jouw portemonnee en niet naar de aannemer. Via ons netwerk kun je kiezen uit het bouwteam dat het beste bij jouw portemonnee past. Ook het digitaal ontwerpen van je verbouwplan bespaart veel tijd en dus geld. Veel details werken we vooraf namelijk al uit en geven dat door aan onze fabriek. Daar maken ze alvast de nodige onderdelen. Door zo te werken, kan een verbouwing maar liefst 50% sneller. Met als resultaat lagere bouwkosten, lagere maandlasten, minder faalkosten en het allerbelangrijkste: geen verrassingen. Je ziet het vaak op tv, maar het is in het echt ook zo. Vaak zijn mensen met een grote verbouwing veel meer geld kwijt dan ze dachten. Met Revaplan spreek je vooraf een prijs af. Dat is de prijs die je betaald, die garanderen we.