× Om je beter te helpen, gebruiken we cookies.

Vernieuwbouwen naar een energieneutrale woning met A+++ label

Energieneutraal, milieuvriendelijk én fijn om te wonen? Dat is een woning met een A+++ energielabel. Je wekt zelf de energie op die je nodig hebt. Daardoor is je energierekening 0 maar je woont nog steeds heerlijk. Warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Hoe maak je je eigen woning energieneutraal? Bekijk onze tips of vraag direct een verbouwscan aan.

De cijfers over energieneutraal wonen

Volgens onze bron het klimaatakkoord:

  • We verbruiken in Nederland allemaal energie. Ongeveer 15% daarvan verbruiken we nu nog thuis.
  • In 2018 moeten alle overheidsgebouwen energieneutraal zijn
  • In 2020 moet (bijna) elke nieuwbouwwoning energieneutraal zijn.
  • In 2050 moet heel Nederland energieneutraal zijn.
A+++ A+++
A++
A+
A
B
C
D
E
F
G

Wat is een energieneutrale woning?

Natuurlijk gebruik je wel energie in een energieneutraal huis, maar veel minder. Je huis is namelijk erg goed geïsoleerd. Daarnaast hoef je die energie niet te kopen omdat het huis net zoveel energie verbruikt als het opwekt. Energie duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen of uit de warmte van je douchewater. Als alle huizen energieneutraal zijn in Nederland, besparen we 15% energie. Maar het duurt nog wel een tijd voordat het zover is. Met een vernieuwbouwplan zie je wat nodig is om je huis energieneutraal te maken.

Nederland energieneutraal in 2050

Nieuwbouwwoningen moeten standaard al voldoen aan strenge eisen. Je ziet dat steeds meer nieuwe huizen al energieneutraal zijn. Nog niet alle, maar dat gaat veranderen. Vanaf 2020 moet elke nieuwbouwwoning (bijna) energieneutraal zijn. En het liefst wil de overheid dat in 2050 heel gebouwd Nederland energieneutraal is. Vernieuwbouw is dé manier om je bestaande woning energieneutraal te maken.

Hoe maak je een woning energieneutraal?

Zeggen we energieneutrale woningen? Je leest ook wel vaker over zelfvoorzienende of nul-op-de-meter-woningen. Allemaal hetzelfde! Ze krijgen het energielabel A+++, het allerbeste energielabel.

Een energieneutrale woning heeft bijna altijd:

Ook oudere woningen maakt Revaplan energieneutraal, namelijk met onze speciale vernieuwbouwmethode. Soms plaatsen we speciale voorzetgevels om de oude woning heen. Zo krijgt je huis een frisse, nieuwe buitenkant die supergoed isoleert. Dat bespaart altijd geld op je energierekening. Soms is de energierekening 0. Heel soms is de energierekening negatief. Zuinige mensen krijgen dan zelfs geld terug. Dat is het geld om je woning energieneutraal te maken zeker waard. Steeds meer mensen met een eigen woning willen energieneutraal wonen. De kwaliteit van het verbouwen is tegenwoordig net zo goed als nieuwbouw. Daarom noemen we het ook vernieuwbouwen.

Moet je rijk zijn om je huis energieneutraal te maken?

Wil je een energieneutraal huis? De klussen om energie te besparen, kosten geld. Dat is niet erg, want je bespaart energie mee en dus geld. Alle klussen verdienen zichzelf terug.Heb je niet genoeg geld om te isoleren of voor zonnepanelen? Dan is de Energiebespaarlening misschien wat, lenen tegen een goede rente. Ook gemeentes hebben vaak subsidiepotjes. Revaplan kijkt graag met je mee welke regelingen voor jouw huis en portemonnee handig zijn.

Nul-op-de-meter- en energiepluswoning

Heb je al gehoord van de nul-op-de-meter-woning? Je ziet het steeds vaker in de kranten en op tv en betekent hetzelfde als een energieneutrale woning. Nul op de meter betekent eigenlijk ook nul euro op de energierekening. Ook dan gebruik je geen energie dankzij slimme oplossingen zoals isolatie en zonnepanelen. Zeker, in de winter wekken zonnepanelen niet veel op. Maar dat maken ze altijd goed in de zomer. In een jaar tijd kom je dan toch op 0 uit. Levert je huis meer elektriciteit dan je verbruikt? Dan woon je in een zogenaamde energiepluswoning.

Vernieuwbouw: energie besparen én heerlijk wonen in de winter én zomer

Vernieuwbouw is natuurlijk beter voor het milieu en je bankrekening. Maar ook voor jezelf. In de winter heb je nooit meer een koude vloer of een tochtige woning, en in de zomer blijft het bij jou lekker koel. Wil je weten hoe jouw energieneutrale woning eruit ziet? Met onze verbouwscan krijg je direct een eerste indruk en advies over de verbouwing. Lees meer over de verbouwscan