× Om je beter te helpen, gebruiken we cookies.

Precies op maat bouwen
voor jouw huis

In onze fabriek maken we bouwonderdelen. Uniek omdat we zelf passende onderdelen voor jouw huis ontwikkelen, maken, leveren én monteren:

Waarom is systeembouw duurzaam?

Systeembouw maakt duurzaam bouwen makkelijk. Alle onderdelen plakken of schroeven we direct perfect op of in elkaar. Alle voordelen op een rij:

  • Droog bouwen: we bouwen zonder water. Je krijgt geen scheuren in de muren en hebt geen droogtijd van 30 tot 60 dagen.
  • Snel bouwen: je betaalt minder huur of overbruggingskosten.
  • Duurzaam bouwen: onze isolatie is enorm goed. Je hebt veel minder energie nodig.

Voordelen van bouwen met staal

Bouwen met staalframe is duurzaam en flexibel. We ontwerpen het staal tot op de millimeter nauwkeurig. Je keuken past altijd precies, en ook dat nisje voor je tv. Met een stalen frame heb je nog meer voordelen dan met hout. Kijk maar:

  • licht van gewicht
  • het materiaal krimpt niet
  • kan goed tegen vocht en schimmels.

Beter isoleren met staal

We bouwen het frame met staal. Deze dragende onderdelen zijn van binnen en van buiten geïsoleerd. Daardoor krijgt je huis een hogere isolatiewaarde dan met traditioneel bouwen.

Innovatief bouwen

Staalframebouw is een mooi voorbeeld van vernieuwing. Dé standaard van nu in moderne grote bouwprojecten, zoals hotels en kantoren.

Systeembouw - Staalframebouw
Staalframe Houtskelet Beton Gips Keramisch
Sterkte in relatie tot gewicht
Krimp- en scheurvrij na verwerking
Grote vrije overspanningen mogelijk n.v.t. n.v.t.
Grote maatvastheid
Goede brandveiligheid
Hoge isolatiewaarde
Goede geluidsisolatie mogelijk
Eenvoudige funderingstechniek
Aardbevingsbestendig bouwen
Geschikt voor aanbouw
Geschikt voor opbouw
Geschikt voor kelderbouw
Geschikt voor doos-in-doos renovatie
Geschikt voor zwembadbouw

Duurzaam dak bespaart energie

Een energiedak is zo goed geïsoleerd dat je huis geen energie verliest. Dat bespaart veel, want door je dak verdwijnt normaal de meeste energie. Daarnaast krijg je gratis warmte en elektriciteit van zonnepanelen. Je investering haal je er zeker uit. De experts van Nedhome plaatsen de panelen veilig op een stalen onderconstructie, geen kunststof. Zo weten we zeker dat de panelen makkelijk hun warmte kwijt kunnen.

Systeembouw - Energiedak

Isoleren van je gevel

Warmte verdwijnt zo naar buiten als je niet isoleert. Isoleren van de buitenmuur houdt de warmte binnen, dat bespaart natuurlijk energie. Kies zelf hoe je buitenkant eruit komt te zien: een strak gestucte gevel, een gevel met gemetselde uitstraling of een combinatie. Het kan allemaal! Je herkent je huis niet meer terug.

Kwaliteit en garantie gevelisolatie

Het systeem om de buitenkant van je huis te isoleren is niet nieuw. Al meer dan 40 jaar wordt het wereldwijd succesvol gebruikt. Het systeem dat onze partner Nedhome levert heeft een KOMO keurmerk. Nedhome geeft je ook de mogelijkheid om een verzekerde garantie bij Stichting Garantiefonds Gevelsystemen af te sluiten. Je krijgt dan 10 jaar garantie op het materiaal en arbeidsloon.

Spouwmuur isoleren of toch je gevel?

Veel mensen isoleren hun spouwmuren. Toch is het beter om eerst je gevel te isoleren. Dat bespaart meer energie en verdient zich dus ook sneller terug. Vocht krijgt geen kans meer én je huis ziet er als nieuw uit.

Systeembouw - Gevelisolatie

Buitenkozijnen

De ramen en deuren van een woning bepalen voor een groot deel hoeveel energie je woning nodig heeft om warm te worden. Bij het ontwikkelen van onze bouwmethode hebben we een kozijnenfabrikant gezocht (en gevonden!) die het beste past bij onze manier van duurzaam bouwen.

We leveren verschillende vleugelprofielen, zodat de uitstraling van het kozijn perfect past bij de stijl van je woning. Natuurlijk leveren we ook kunststof kozijnen met een hout-look afwerking in de kleur die je wil.

Systeembouw - Kozijnen

Nieuwbouw

Systeembouw is niet alleen geschikt voor vernieuwbouw. Met dezelfde bouwonderdelen uit onze fabriek bouw je ook een compleet nieuw huis! Wil jij je eigen huis bouwen? Ons Buildizz team staat voor je klaar.

Bekijk onze nieuwbouwplannen

Systeembouw - Kozijnen